Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Advertisement (468 x 60px )

Latest News

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αστροναύτης βλέπει με δέος την καταστροφή


Η νέα επιστημονική έκθεση της WWF Ελλάς με τίτλο «Το αύριο της Ελλάδας: επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον», δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου αλλά περιγράφει μια αναπόφευκτη, κατά τα φαινόμενα, ζοφερή κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο τα επόμενα χρόνια.
Ανυπόφορες πόλεις, τουριστικοί προορισμοί με καύσωνες, δύσκολες μέρες για τη γεωργία, εθνικοί δρυμοί σε κίνδυνο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου, από το WWF Ελλάς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Αντικείμενο της έκθεσης είναι η πρόβλεψη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2021-2050.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ήδη υπάρχουσα δυσφορία των κατοίκων στις πόλεις πρόκειται να ενταθεί. Οι κάτοικοι πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λαμία και η Λάρισα θα υπόκεινται μέχρι και σε 20 περισσότερες ημέρες καύσωνα. Παράλληλα, σε Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η συνολική βροχόπτωση θα μειωθεί, αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά 10-20% οι ακραίες βροχοπτώσεις. Με άλλα λόγια φαίνεται πως αυξάνεται ο κίνδυνος τόσο για την έξαρση των πλημμυρικών φαινομένων όσο και για εξάπλωση πυρκαγιών στα περιαστικά δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου